Tuesday, November 10, 2009

part 1 : projek mega besi buruk

akhirnya datang jugak mood nak buat entry ari nih.minggu lepas mia demam sampai kemarin baru la ok sket.adehhh la mmg kesian tul la.mula2 ibu mia pastu mia jangan la lepas nih baba mia pulak yg sakit tu pon kadang2 cam batuk2 sket.harus la meroyan ibu mia yg manja nih kalau cinta hati dia tu sakit.hahahaha

nampaknya 2-3 minggu nih adalah minggu sakit2 seduniaaaaaa.
tp walaupun sakit projek ttp jalan.sebelum nih kan da membebel cakap ada projek mega kerjasama bersama mrG n papa amir mia.meh la nak tayang sket...
nak tau apa benda yg jd mangsa kali nih????


MESIN JAHIT!!!!!


mrG tgh menyembur cat kat kaki mesin...nampak tangan udahla body xleh tayang kat sini sbb nya dah ala2 model bogel je gayanya...muahahha. mrG amik kontrak bahagian kaki mesin.pandai dia amik keje senang......cat sajo

tp yg kesian nye papa amir mia la...berpeluh2 cam mcm mat bangla dah gayanya...huahuahua ye la dia amik kontrak bahagian potong2 kayu da (bahagian atas mesin)...

tgk la gigih gile motong kayu tgh2 panas...seb baik la ada kakak yg baik cam me nih kan siap edit2 sket pic kasi xnampak peluh2 yg membuak2 kat muka dia...hahhahaa ampun mirrr

mula2 nak buang je kayu2 body mesin nih kan.tp bila pk2 balik sayang lak.papan kayu tu kan leh la decoupage ke apa ke kan.apahal lak nak buang.dah kata ngaku tokey barang buruk kan???hahhaha

pekerja gigih

yeeee dah dapat 4 keping kayu....hah kan x membazir tu

tggal rangka

ni kotak laci mesin yg tatau nak buat apa..tp gedik sayang nak buang .

abes motong harus la kene ngecat pulak.sume kasi cat putih.senang la lepas nih kalau nak buat kaler2 pon senang sapu2 guna acrylic paint sket2 je.xla bazir me punya gesso kan.kalau sume pakai gesso matik la.nak dap2 tu huh xkuasa la.

dah ada yg siap cantik2 dah.tggu part 2 ok.

tp yg paling buat papa amir mia nih bersemangat sgt buat sume keje2 nih sbb anak sedaranya setia menemaninya tanpa jemu...kalau diberi peluang.....nakkk je anak sedara dia nih nolong sekali........

tgk la setia2 x setianya anak sedara menunggu...abes tu camne pak sedara x semangat????muahahhahahah

6 comments:

CikMin said...

ya'ALLAH mia bambam..body ketui2 nyer...ishhhhh...cikmin buka teruja nak tgk kayu2 kena cat tu tau...tgk mia lagi syedap!!!!....hahahahaha...

Mummy Fia said...

ya allah... mia kamu!!!!...
debab sggh la..

dah mcm mandur ..hahahaha.. geram je mummy tgk!!!

ieja said...

ya allah...kasi la tips sikit ibu mia...mu kasi mia makan apa ni..deram tengok mian yg ketul2 tu...

Mrs Redzuan said...

wah2 mia chat sungguh..skali jer mia tolak si syakil ni sure kedebuk jatuh..sebelah peha mia sama 2 peha syakil..mia makan aper wani..bagi latips sket syakil langsung tak nak makn berat lak makin turun jer..dok 8 kg jugak..

Papa @ Mama Zara Sofea said...

wah mia... sungguh sihat bagaikan juara... isk.. tingin nk tgk mia dekat2.. ni cam besor dari Zara jer...

nur rabiatul adawiyyah said...

geramnye tgk dier..tembam..mesti sedap peluk ni...