Sunday, May 1, 2011

jalapeno cheese powder yg sedapnya sebijik mcm cheezy wedges kfc

bila teringat cheezy wedges kfc mmg menggegar iman...lagi2 bila tekak rasa nak sgt2 pastu pulak kfc adalah setengah jam dari umah n kalau jem pulak mau 45 minit baru nak sampai...bukankah sgt menyakitkan hati???jd skang sy dah ada alternatif lain untuk buat cheezy wedges sendiri..yg penting lagi jimat n boleh makan secara puas hati...wallahhhhhh.
lepas nih xpayah dah korang bersesak2 kat kfc nuh.buat sendiri lagi mudah ,cepat n jimat.
sy ada jual serbuk cheese nih.korang bancuh ngan air panas je.budak2 mmg suka sgt kan cheese2 mcm nih.

sy nak kongsi resepi homemade cheezy  wedges yg mudah.


basuh bersih kentang n xpayah buang kulit.potong bentuk mcm kat lam pic tu.bentuk wedges.
pastu rebus separuh masak.toskan.

gaul kentang dengan black pepper,serbuk kari n sedikit garam
pukul telur n gaul kan dengan kentang tu
campuran tepung supaya kentang tu rangup
-tepung beras
-jintan manis
-jintan putih
-serbuk kari
-black pepper
-garam

kalau xda sume bahan kat atas tu korang campurkan serbuk kari ngan tepung pon dah ok.
kentang yg di salut ngan tepung tu...n goreng kan je...senang kan
yg penting sekali mesti la sos jalapeno nih...mudah sgt cara penyediaan nya...
1 cawan serbuk jalapeno : 1 cawan air panas
tp ku bancuh sket2 je sbb kalau 1 cawan tu korang leh makan punya la ramai....

wallaaaaaaaa  siap da home made cheezy wedges yg sedap nya hingga nak menitis air mata bila makan...heheh
xsangka tul rasanya sebijik mcm kfc punya..yg penting leh makan secara puas hati la ...

tgk la symia makan sampai senget anak mata..ahahhaha....dia punya la jilat cheese tu.melampau tul.
xsemestinya makan dengan kentang je.nugget,hotdog,tortila,pizza ke or apa2 ikut korang punya kreativiti la.sapa2 peminat cheese mmg sesuai la sgt.mcm yg kita tau la kan cheese nih mahal so kalau boleh bancuh sendiri kat umah mmg puas hati kalau makan.nak2 kalau kat umah ramai org.

so kalau ada sapa2 nak serbuk nih boleh order ngan sy k.sebarang pertanyaan boleh email sy kat airasymiatafani@gmail.com atau add facebook sy.
harga 200 gram sepeket hanya rm13

jangan malu2 nak order k.hehhe 1 lagi..sapa2 nak order headband pon boleh guna email yg sama.sy still buat headband  ye

13 comments:

Nieja said...

wanie, brape sepeket tuh..cm best jek

afni+hafiz=dani said...

aáh nak tau berapa harga..rasa tempted bila tgk

wanie @ suzie said...

sepeket 200gram rm12.. minimum order 2 peket.kalau nak boleh inbox wani k.

wanie @ suzie said...

opsss email kat wani

Nieja said...

ok..nak nti nieja order..
br tgh carik2 menu tuk besday irfan nti.. thanksla wanie coz bg idea ni.. menyelarekan sggh..nyummy

cik ewun said...

sedapnya! nk try la nanti nnti kiko nk order! wee :)

wanie @ suzie said...

emel wani ye kalau nak

shima said...

menarik ni...nnt tanya husben..dia suka ni mkn cheezy ni

Zana said...

salam wanie, harga tu dah termasuk delivery ke blm? saya dah add friend kt fb, accept tau nnt

Anonymous said...

CARA PEMBAYARAN MCM MANA YE?? DENGAN HARGA PENGHANTARAN? :D TQ

juanita said...

Yummmmmyyyyy :D

MBB said...

Saya dah bayar untuk 4 paket + RM 7.00 poslaju ke dalam akaun MBB anda.

sakura said...

Kak ni macam mana? Bayar dulu ke pos dulu :D....