Wednesday, October 14, 2009

hasil kali pertama....

mmg me teruja gile dapat belajar cross stich.biar la org kata jakun gile budak nih baru nak belajar ekekeke.dulu bila tgk cross stich kat umah org xheran pon.apatah lagi arwah mama mmg xpandai buat cross stich kan lagi la xde minat.
tp bila da kawen nih dapat lak mil yg suka buat cross stich n crochet.penuh 1 umah dia ngan cross stich..tp ada 1 cross stich yg dia buat tu yg membuatkan me cam mengeletik sgt nak cuba buat.............
nama mrG aka baba symia...

ntah apa2 kan yg nih jgk berkenan...ekekekke padahal kan kat umah mil tu ada banyak lagi cross stich yg cantik2 yg kebanyakannya ala2 english lagi.my mil tu teacher yg pencen awal so dia banyak la masa nak buat sume2 nih..tp skang nih dah xbuat la sbb kalau dia buat benda2 nih harus la pembantu dia yg xleh harap tu mengacau tau....nak tau sapa?????? SYMIA la...huhuh so skang nih mia la student baru my mil...ekekekek
cross stich tu kan mil buat masa mrG umur 8 tahun lagi..fuhh terkejut jap..hahah skang nih mrG da umur 30thn..sebelum nih frame nih sangkut depan bilik mrG tp bila nak kawen dulu mil turun kan dia kata mrG suh turunkan sbb malula dah besar2 pon gedik nak buh nama depan bilik.kuang3...

skang nih kita buat nama anak pulak
tp yg nih saiz lebih kecik n xikut buku...hah tgk kali pertama buat pon dah pandai2 nak ubah...pastu bila xcantik mula la nak meraung kat org...huhuhu sapa ntah org tu


korang jangan gelak tgk bunga ngan daun yg dah x nampak rupa tu..sbb sume nya cuba dikecikkan n xikut saiz buku.sbbnya nak kecik je tp saiz lam buku tu agak besar la pulak.

walaupun sket je nih tp bila malam tu rasa cam berpinar gak la mata...me xleh bayang cam ne kalau nak buat 1 frame besar....

3 comments:

MaMa aRiNa said...

Wanie ni rajin betul la.. masa the making tu nampak biasa jer, tapi bila dah jadi bantal tu alahai kiutnyer.. bertuah la symia dapat ibu serajin ni..

Naz-Segalanya disini said...

sangat rajin n sangat berbakat wani ni..wani..sebijik headband ni brapa

ibu_qaisara said...

wanie sgt rajin & sgt brbakat..suka yana tgk..yana ni xminat la bnda2 cmni..tu yg susah..masa yana byk diabiskn dgn buku je wanie..balik umh, mlm dok tgk buku..prepare sok nk ajar apa..mmg xtaula bila nk wat bnda lain..hehehe..saje ngadu nsb dgn wanie..